Kunst

 

kunst

Vier perspectieven op het thema kunst, deze editie met Loukmane Issarti, Lucas Bezembinder, Dennis l’Ami en Julia Heerink.

Illustratie: Job de Vogel

Kunst en vrijheid van meningsuiting

door Loukmane Issarti

Kunst verblijd en kunst bevrijd, maar wat als het dat niet doet? Wat als het voor de een wel het gewenste effect heeft en voor de ander juist het tegenovergestelde? Nee, kunst verblijd niet alleen. Het kan ook tot gevolg hebben dat men er ontstemd van raakt en in een bepaald stereotype gevangen komt te zitten.

Lees verder

Een adembenemend landschap

door Lucas Bezembinder

Als fysisch geograaf dwaal ik graag door het Rijksmuseum of het Mauritshuis. Ik blijf dan altijd iets langer stilstaan bij de zeventiende-eeuwse meesters die op uiteenlopende manieren het Nederlandse landschap hebben vereeuwigd.

Lees verder

De mens als god

door Dennis l’Ami

Hij hechtte veel belang aan zijn status en nam zichzelf graag als onderwerp van zijn werk. Albrecht Dürer, begonnen als edelsmid in de werkplaats van zijn vader, was misschien wel de eerste dandy die de kunstwereld leerde kennen.

Lees verder

Kunst betekent niks

door Julia Heerink

Het thema van deze column is kunst. Niet een kunststroming, een kunstwerk of kunstenaar, of we wat hebben aan kunst, maar gewoon kunst. Want is het niet zo dat je, voordat je het over één van deze andere onderwerpen kunt hebben, eerst moet weten wat kunst eigenlijk is?

Lees verder